Terug naar Bestemmingen

Lake Koman.

Er is zoveel moois te zien tijdens je vakantie in Albanië dat je misschien niet weet waar je moet beginnen. Maar één van de dingen die je volgens mij echt zou moeten doen is de overtocht over Lake Koman. Het zal een onvergetelijk hoogtepunt van je reis worden. Lees hier over de kosten en hoe je deze tocht kan maken.

Allereerst is het misschien goed om te weten dat de naam lake Koman suggereert dat het om een meer zou gaan. En misschien is dat geologisch ook wel het geval.  Maar je kan het je beter voorstellen als een brede rivier. Een rivier die zich een weg heeft gebaand door een prachtig gebergte. En daar vaar jij dan tussendoor. Wow!

De oevers variëren tussen imposante rotswanden en weelderige groene bossen . Deze worden weerspiegeld in het water wat de schoonheid ervan ook nog eens vergroot. Het water lijkt continu van kleur te veranderen, van smaragdgroen tot diep azuurblauw. Deze trip is heel erg goed te combineren met een bezoek aan het schitterende Valbona. Dit doen dan ook veel mensen en raad ik aan.

Er zijn twee veerboten, Boat Dragobia vaart het hele jaar door en is geschikt voor passagiers, fietsen en motoren.  Deze boot vervoert geen auto’s.  Hij vertrekt vanaf Fierze naar Koman om 6 uur in de ochtend en vaart vanaf Koman terug naar Fierze om 9 uur.

De andere boot, Ferry Berisha vaart niet het hele jaar en is seizoengebonden.  Hij begint te varen op 15 april en stopt op 30 oktober. Deze ferry neemt wel auto’s, campers en caravans mee. Hij vertrekt vanaf Koman om 9 uur en vaart terug vanaf Fierze om 13 uur.

De prijzen van de overtocht, wanneer je deze maakt zonder de hieronder beschreven minibussen bedragen 5 euro per persoon. Een fiets mag je meenemen voor 10 euro en een motor voor 20. De prijs van een  auto hangt af van het formaat.  Het kost 5 euro per vierkante meter.

Reserveren is altijd aan te raden en kan op deze site.

Hoe kom ik bij Lake Koman?

-Met de auto rijd je vanaf Tirana of Shkoder naar Koman.  Deze (mooie) route voert je door een bergachtig landschap met uitzichten over het water. Let op, deze weg is niet in al te beste staat! Je kan ook naar Fierze rijden, deze weg is wat beter.

-Met het “openbaar vervoer” heb je een aantal opties.
Van Tirana naar Koman excludief overtocht.  De prijs hiervan is 10 euro en de bus vertrekt vanaf Tirana om 5:00 vanaf deze locatie. Het is ook mogelijk om vanaf Fierze door te reizen naar Valbona, dan betaal je 20 euro inclusief overtocht.
Van Shkoder naar Koman exclusief overtocht. De prijs hiervan is 5 euro en de bus vertrekt vanaf Shkoder om 6:30 vanaf hierHet is ook mogelijk om vanaf Fierze door te reizen naar Valbona, dan betaal je 15 euro inclusief overtocht.
Van Valbona naar Skoder (of Tirana) via Fierze en Koman. De prijs hiervan is 15 euro naar Shkoder en 20 naar Tirana. De bus vertrekt vanaf Valbona om 10:30 vanaf hier.

 

ferry lake Koman

Het schitterende uitzicht van de veerboot op lake Koman.

11 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Hello ,

  I saw your tweets and thought I will check your website. Have to say it looks really nice!
  I’m also interested in this topic + have recently started my journey as young entrepreneur.

  I’m also looking for the ways on how to promote my website. I have tried AdSense and Facebok Ads, however it is getting very expensive. Was thinking about starting using analytics. Do you recommend it?
  Can you recommend something what works best for you?

  I also want to improve SEO of my website. Would appreciate, if you can have a quick look at my website and give me an advice what I should improve: http://janzac.com/
  (Recently I have added a new page about Rockwall Investments and the way how normal people can make money with this company.)

  I have subscribed to your newsletter. 🙂

  Hope to hear from you soon.

  P.S.
  Maybe I will add link to your website on my website and you will add link to my website on your website? It will improve SEO of our websites, right? What do you think?

  Regards
  Jan Zac

  1. Thank you very much, i let the link in your comment,so a link is on my site now. Wish you all the best.

  • Paul op 8 augustus 2019 om 22:33
  • Reageer

  Lake Koman: wij zijn ons hier rot geschrokken. De vervuiling van plastic is hier ongekend, dusdanig dat we de schoonheid vab het meer en de bergen niet meer zagen. Vreselijk. Het heeft ons de ogen goed geopend over de problematiek van een arm land en het effect op wereldniveau.
  Verder klopt alle info op deze site en is Albanië geweldig! Zeer aan te raden!

  1. Hoi Paul,
   Ja erg he? Ik heb die ferry twee keer genomen, in het vroege seizoen is het afval wat er rond drijft een stuk minder. Ik heb ooit eens met een vriend die op 1 van de boten werkt dat we samen met een kano het een keer gaan opruimen. Volgens hem komt het uit Kosovo binnen drijven, ik weet het niet. Maar hoe erg het ook is, ik kan er wel doorheen kijken.De overheid wordt zich stukje bij beetje meer bewust van dit probleem. Logistiek zal het nog wel een tijdje duren voor verbetering echt zichtbaar is. De ontwikkeling gaat nog traag. Maar ik ben er van overtuigd dat het wel beter gaat worden. 🙂

  • Davine van Lange op 12 maart 2021 om 00:37
  • Reageer

  Hallo,

  Ik heb een vraagje. Ik ben van plan om in mei naar Noord-Albanië te gaan. Alleen hoe geraak je van Fierzë naar Valbonë? Met de bus of met de boot? Waar is de bushalte in Fierzë? En om hoe laat vertrek de bus?

  1. Hoi Davine, Wat een fijn vooruitzicht! Van Fierze naar Valbone rijdt een bus wanneer de boot aankomt, voor de passagiers van de boot. Er is niet echt een bushalte, de bus stopt op de parkeerplaats en is niet te missen. Veel plezier!

 2. Hoi Niek,
  Hmm lastig, het zijn beide bergwegen en ik heb zelf geen rijbewijs dus ik doe zo goed als alles met het OV. Die wegen zijn volgens mij nog in oudere staat (in tegenstelling tot sommige opgeknapte snelwegen) dus je krijgt waarschijnlijk te maken met niet al te best wegdek. Dat gezegd hebbende, het is wel te doen, de bewoners doen het immers ook. Trek wel ruim de tijd uit voor je route, heel snel zal het allemaal niet gaan. Veel plezier en laat je weten hoe het je bevallen is?

  • Ali op 5 maart 2022 om 17:11
  • Reageer

  Wij willen van koman de boottocht naar fierze maken,kunnen we daar 1 nacht overnachten en de volgende dag met de ferry terug.auto mee handig, of weinig zinvol

  1. In Fierze is heel weinig te doen. 😉 Maar ik geloof wel dat er een camping is dus het kan geloof ik wel. Ik denk dat het dan mooier is om (met eigen vervoer of met het busje) door te reizen naar Valbona en de volgende dag weer terug met de boot (Al is het ook wel leuk en avontuurlijk om via Kosovo terug te reizen :+)

  • Femke op 28 mei 2022 om 12:13
  • Reageer

  Hoi, wij willen met openbaar vervoer naar Valbona via de Koman Ferry. Waar kunnen we hiervoor kaartjes reserveren voor de bus en boot zoals je de route hieronder hebt omschreven?

  Van Tirana naar Koman excludief overtocht. De prijs hiervan is 10 euro en de bus vertrekt vanaf Tirana om 5:00 vanaf deze locatie. Het is ook mogelijk om vanaf Fierze door te reizen naar Valbona, dan betaal je 20 euro inclusief overtocht.

  1. Hoi! Leuk vooruitzicht! Op deze pagina staat in het Engels uitgelegd hoe je deze reserveert: https://komanilakeferry.com/en/services/pick-up-service-from-tirana-shkodra-and-valbona/
   Je kan ze ook even bellen, grote kans dat er wel iemand opneemt die Engels spreekt. Mocht je er nou niet uitkomen, laat het me dan even weten dan probeer ik het voor jullie te regelen. 🙂
   Veel plezier!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.